torsdag, november 01, 2007

Körskolelärare

Läste om körskolläraren som dömdes för våldtäkt. Först frikänner tingsrätten de sk profilerna som vilket var för dom flesta ett tvivelaktigt beslut och nu så dömer dom en man för våldtäckt som fotograferat, bundit och stoppat ett finger i fittan på en ung tjej och som upphör direkt när hon säger stopp. Så med andra ord så har man lättare för att gå fri om man fortsätter trots att tjejen inte vill mer.
Eller är problemet att mannen är mer än dubbelt så gammal?
Dom menar på att tjejen befann sig i ett hjälplöst tillstånd. Hur fan tänker man då? Han upphörde direkt när han blev tillsagd.
Hoppas att tjejen blir omyndigförklarad till sin 30-års dag och körskolläraren kan gott sitta i fängelse. Inte för att han våldtagit någon utan för att han på fullaste alvar tyckte att idén var bra. Både korkat att försätta sig i en situation där man riskerar att bli våldtagen som att bli anklagad för våldtäkt.

Några faktorer som ökar risken för att dömas för våldtäkt:
Förövarens ålder. Ju äldre desto större risk. Över 90 och man kan nästan åka fast om man mastuberar.
Offrets ålder. Under 15 så är det alltid våldtäkt. Ännu har ingen 15-åring åkt fast för sexuellt umgänge med 14-åring.
Åldersskillnad. Oftast så är det dumt att ha sex med yngre personer. Men ha sex med kvinnor över pensionsåldern kan också medföra en ökad fara.
Förövarens kön. Är man man så ökar chansen för att dömas. En kvinna klarar sig oftast om offret är en vuxen man. Men även annars så klarar en kvinna sig bättre.
Offrets kön. Man åker lättare fast om offret är en kvinna. Oavsett om förövaren är kvinna eller man.
Utseende. Är man ful så är man nästan dömd på förväg. Kolla Billy Butt. Han var chanslös oavsett hur dumma historier tjejerna kom med(”…jag red på honom…”).
Beroendeställning. Har offret en beroendeställning till förövaren så är det inget snack om saken. Dom kan vara gifta. Förövaren åker dit utan rättegång.

Mildrande faktorer:
Påverkan av alkohol eller droger. Är offer eller förövare påverkade av droger så är risken mindre. Nu kan offer vara drogad av förövaren och i ett hjälplöst tillstånd utan att det har någon betydelse. Är man för full för att säga nej så får man skylla sig själv. Skulle förövaren vara full så ska stackaren inte behöva råka illa ut om han ”misstolkat” offrets skrik på hjälp.

Inga kommentarer: