fredag, oktober 20, 2006

Sibylla

Idag så har Sibylla namnsdag och som om det inte var nog så fyller Sibylla 75 år idag.

Sibylla växte upp i Stockholm i en rik och välbärgad familj. Hon fick i unga år lära sig att arbeta ihop sitt levebröd. När andra världskriget gick mot sitt slut så hade Sibylla fått in sin fot i korvförsäljningsbranchen på alvar. Något som gjorde hennes far stolt. Dock så blev efterkrigstiden en jakt på sin förlorade barndom och Sibylla kom snart i kontakt med gräddkola, sockervadd och till sist även choklad.

Flera år av tungt missbruk lede till att Sibylla även under en kort tid prostituerade sig för att finansiera sitt missbruk. Hon träffade tidigt en kund som mer eller mindre tog hand om henne och missbruket gick över till hembränt istället. Hon fick hembränt och den äldre mannen fick städat hemma och lite rajtan-tajtan på kvällen efter jobbet.

I början på 50-talet så började deras förhållande knacka i fogarna. Mycket för att gubben plocka hem en yngre flicka. Sibylla fick mindre och mindre hembränt och mer och mer att göra i mannens hem. Så 1952 så packade hon sin väska och vände sig aldrig om igen.

Kort därefter så träffade hon en amerikan som bjöd ut henne på middag. Något som skulle förändra hennes liv för alltid. Mannen som senare blev far till en son, bjöd Sibylla på en hamburgare. Hon hade aldrig ätit något liknande och fick med det samma en vision. Sibylla skulle ta upp sin karriär som korvförsäljare. Men hon skulle inte bara sälja korv. Sibylla skulle även sälja burgare.

Det gick bra för Sibylla och gör det fortfarande.
På bilden syns barnbarnen Signe och Sigurin. (Sigurin ska man akta sig för, fan riktigt oärlig)

1 kommentar:

RedAngel sa...

*ASG*...du e ju fan sjukt rolig!!!