fredag, oktober 20, 2006

When a stranger calls

”Jill Johnson har precis installerat sig i det tjusiga men avlägsna huset för att sitta barnvakt, som hon har gjort så många kvällar förut. När barnen har somnat, låser hon dörren, slår på larmet och har sedan hela kvällen på sig för att utforska det vackra huset. Snart börjar en främling ringa. Han ber henne att kolla barnen, och Jill börjar få panik. Skräcken ökar när hon spårar samtalen och förstår att det kommer inne från huset.”


Händer inte mycket mer än beskrivningen beskriver. Så hur kul kan det vara att se något man läst om?
Man kan ju hoppas att hon ska duscha naken men självklart så händer inte ens det.
Det mesta talar för att filmen är Hallmark produktion utom just att Harry Hamlin inte har en roll. Varför tar inte mördaren död på ungarna? Varför får man inte se när någon dör? Varför visar inte ens hennes slyna till kompis brösten? Varför är mördaren efterbliven? Varför är barnflickan efterbliven? Varför är i stort sätt alla efterblivna? Varför är Harry Hamlin som är efterbliven inte med i filmen?
Kan inte komma på svaret på någon fråga annat än att regisören måste vara efterbliven.

Min film hade varit lite annorlunda.
Hemhjälpen Rosa skulle varit mycket yngre och sexig. Det skulle framgå tydligt att hon och Herr Mandrakis har ett förhållande. Herr Mandrakis skulle även visa tydligt att han tänker snuskiga tankar om barnflickan. Fru Mandrakis har alkoholproblem och skulle inte fatta eller bry sig om hon tog hennes man på bar gärning.
Katten Chester gör över lag bra ifrån sig och honom låter jag vara som han är.
Ungarna, alltså dessa sover bara. Vad är grejen med det? Nä, dom ska ha damp och bete sig som små svin. Barnflicka tappar kontrollen och spöar den äldre. När hon fått respekt så kan ungarna gå och lägga sig. Nu kan dom böla ett tag.
Barnflickan öppnar sen en flaska rödtjut och tappar upp ett bad. Det bjuds på på naket för tittarna. Under tiden så mördas Rosa och utsätts för sexuella övergrepp. Fan mördaren är ju dum i huvudet. Det ska framgå också.

I filmen så ringer telefonen hela tiden. Varför? Det blir tjatigt efter 10 minuter och dom håller på i 70 minuter i en film som knappt är 90 min lång. Det räcker med 2 gånger. Mördaren gör klart för henne att hon ska dö som fan. Hon blir rädd.
Hon ringer polisen som lovar att dom ska kolla vart killen ringer ifrån om hon bara kan uppehålla honom tillräckligt. Dom skickar även en bil till henne. Det ska ta 20 min eftersom det är ute på landet.
Precis då kommer Tiffany och snacka en massa skit. Barnflickan försöker förklara att någon vill döda henne. Tiffany skiter i henne och tar en Tequila och super sig full.
Försvinner bort någonstans och blir sexmördad.
Barnflickan hittar Rose och sen även Tiffany. Blir rädd och tänker på barnen. Hittar dom mördade. Nu är barnflickan helt fucked up och samtidigt så ringer mördaren och snackar en massa skit hur han ska döda och våldta henne. Hon vill hela tiden lägga på men hon försöker ändå prata tillräckligt för att polisen ska lokalisera telefonsamtalet. Till slut så har 1 min gått och hon lägger på. Polisen ringer direkt efter och säger att det ringer från insidan av huset. Hon blir rädd och springer runt och skriker. Polisen kommer dit och slår in dörren. Barnflickan kommer rusande emot dom i panik. Hon ser inte att dom är poliser. Polisen skjuter henne, dom ser inte att det är en tonårsflicka. Mördaren kommer undan.

Inga kommentarer: